Uudised

Rohkem pilte
Robin Mark

Forvaderijuhiks õppiv Robin Mark pälvis maineka stipendiumi

21. mail anti Luua metsanduskoolis üle Soome metsamasinatootja Ponsse asutaja Einari Vidgreni fondi 1500 eurone stipendium. Stipendiumi sai Luua metsanduskoolis forvarderijuhiks õppiv Robin Mark.

Luua metsanduskooli metsamasinaüksuse juht Meelis Kall sõnas, et Robin vastab väga hästi stipendiumi väljapanija tingimustele – ta on tehnikahuvilisena oma eriala fänn, esindades kooli nii forvarderivõistlustel kui ka spordis. Lisaks on ta aktiivne ka oma eriala tutvustamisel, olles abiline turundustegevustes ja on alati valmis, kui on vaja kusagil Luua kooli eest väljas olla.

Einari Vidgreni fond asutati 2005. aastal. Fondi eesmärk on anda välja stipendiume metsanduse ja metsamasinate arenduse valdkonnas, suurendada teadlikkust metsamasinatest ning propageerida metsamasinate eriala noorte seas. Igal aastal antakse välja ligi kaheksakümmend stipendiumi metsandusettevõtetele, silmapaistvatele metsamasinaoperaatoritele, masinate arendajatele, eriala õpetajatele ja õpilastele.

Robin Mark on esimene Luua metsanduskooli õpilane, kes Einari Vidgreni fondi stipendiumi pälvis. Meelis Kall selgitas, et ettevalmistused stipendiumi taotlemiseks algasid juba aasta tagasi. Oluliseks abiks oli ka Ponsse Eesti esindaja Konekesko.