Uudised

Rohkem pilte

Luua Metsanduskool on Euroopa tipus!
 

Rootsis Svenljungas lõppesid 18. Euroopa metsanduskoolide õpilaste kutsevõistlused. Metsandusõpilaste Euroopa meistrivõistlustel tuli Eestit esindanud Luua metsanduskooli võistkond neljandaks. Meid edestasid seekord Austria, Itaalia ja Rumeenia.

Võistlustest võttis osa 17 riiki, noormeestest koosnevaid võistkondi oli 17, lisaks osales esmakordseks ka 5 tüdrukute võistkonda (Sloveenia, Norra, Rootsi, Austria ning üks naiste riikidevaheline võistkond koosseisus kaks Läti tüdrukut ning üks Austria ja üks Hollandi tüdruk. Eestit esindasid Silver Pärn, Aleksander Palu, Evert Laupa ja Sander Taal.

Võistlustel oli kaks põhilist osa – metsarada ja saevõistlus. Meie poisid tulid metsarajal neljandaks, saevõistlustel tuli leppida kuuenda kohaga. Saevõistlusel oli meie poistest parim Silver Pärn, kes tuli 5. kohale. Lisaks sellele saavutas Silver individuaalselt 3. koha saeketi vahetuses oma uue isikliku rekordiga 11,85.

19ndad Euroopa metsanduskoolide vahelised võistlused toimuvad aasta pärast Rumeenias. Alates 2002. aastast toimuvad võistlused on toimunud ka Eestis, aastatel 2015 ja 2004.