Uudised

Rohkem pilte

Sügisseminar Palamusel

Suve lõpul kogunevad Luua metsanduskooli töötajad traditsiooniliselt sügisseminarile, et seada plaane uueks õppeaastaks. Seekord saadi kokku Palamuse muuseumis.

Päev algas töise seminariga, kus koolijuht Haana Zuba-Reinsalu andis ülevaate õppurite rahulolust koolitööga. Põhjust rõõmustamiseks on, sest valdavalt olid õpilased andnud vaid väga kõrgeid hinnanguid. Rahul ollakse nii õppetöö korralduse, antavate teadmiste kui õpetajate tööga.

Ühiselt võeti vaatluse alla ka käesoleva aasta sisseastumine. Rõõmuga võis tõdeda, et praktiliselt kõigil erialadel oli konkurss, eriti paistis silma matkajuhi eriala, kus ühele kohale oli konkurss 3,5. Üle kahe oli konkurss ka metsamasina operaatori erialadel ning maastikuehituse sessiooniõppes. Väga populaarseks osutus ka kooli uus eriala – metsatehnik.

Peale tööjuttude tutvus Luua koolipere ka uuenenud Palamuse muuseumiga. Alustasime ajaloolisest koolitarest, kust liikusime uude muuseumihoonesse. Uudistamist jätkus seal kauemaks ning võib öelda – kui tervet muuseumi ei jõudnud üle vaadata, siis pool vähemalt! Ja see sai tehtud ise ning hoolega.