Uudised

Rohkem pilte

Luua Metsanduskool proovis moodsat laadurit
 

Tagamaks tulevaste spetsialistide parimat väljaõpet, proovib Luua Metsanduskool aeg-ajalt kõige uuemat tehnikat, mis Eestis olemas. Nii toimus oktoobrikuu algul koolis moodsa laaduri AVANT 640 esitlus.

Laadur AVANT 640 on väike ja kompaktne, kuid väga võimekas töövahend. Luua metsanduskooli maastikuehitusõppeüksuse juht Hannes Tilk rääkis, et multifunktsionaalset laadurit prooviti mitme erineva töö juures. „Neljapäeval juhendas meie tegemisi (AVANT kaubamärgi esindaja) SAMI Masinakeskuse esindaja. Proovisime pinnast koorida ja planeerida ning sillutist harjata. Reedel juhendamist ei olnud, aga omapäi proovisime arboreetumis kännufreesi. Esmaspäeval koorisime veel pinnast ja puurisime postiauke. Sama jätkus teisipäeval. Kolmapäeval oli meil masin lõunani. Sai liiva vedada ja aiapostidele auke puurida.“

Tilk lisas, et masin on suurepärane, kuid kallis. „Sellega on mugav manööverdada ja palju töövahendeid. Maastikuehituses ja territooriumi hooldamisel oleks sellest palju kasu,“ rääkis õpetaja.

Laaduri esitluse korraldas OÜ SAMI Masinakeskus Luua metsanduskooli kutsel.