Uudised

Rohkem pilte

Õppida pole kunagi hilja!

Täiskasvanud õppija nädal on küll vaid kord aastas, kuid Luua metsanduskoolis kestavad täiskasvanute koolitused aasta ringi. Kõike seda juhib meie täiendkoolituskeskuse juhataja Kairit Reiman, kes tunneb saavutatu üle õigusega uhkust.

„Luua metsanduskooli koolituskeskus on Jõgeva maakonnas kõige rohkem täiend- ja täiskasvanukoolitusi pakkuv asutus. Kui rääkida kutsekoolide lõikes – Eestis on üle kolmekümne kutsekooli, siis me oleme seal esimese kümne hulgas. Väikse kooli kohta on see väga hea tulemus.

Tagasiside meie koolitustele on 99 protsendi ulatuses väga hea! Üks asi on meie õpetajate kompetents, meie inimesed teavad, millest nad räägivad, Kõik on ju ikkagi praktikud! Ja väga kiidetakse ka meie koolituskeskuse klienditeenindust – me jagame infot , hoiame kätt, teeme kohvipausi, viime inimesed kohale, kui vaja on, meil on ööbimisvõimalused. Ja meie koolitatavatest tekib tihti ka selline teatav sõpruskond, kes hoiab kokku ka pärast koolitust,“ räägib Kairit.

Täiendkoolitused Luua metsanduskoolis on väga populaarsed, lisab Kairit. „Suve lõpul oli meil näiteks tervendava aia rajamise koolitus. Äärmiselt populaarne, soovijaid oli rohkem kui kursusel kohti. Kursuse lõputööks oli ühe aia rajamine, kohaks valisime Tabivere Sotsiaalkeskuse aia. Augusti lõpus oli aed valmis!“

Palju koolitusi on ka metsandusteemalised. „Näiteks ohtlike puude raie, masinameeste ettevalmistus kutseeksamiteks, raietöölise koolitus – need on sellised kursused, mis toimuvad regulaarselt, kuid huvilisi on alati. Siiski, viimasel ajal on raiemeestest populaarsemaks muutunud metsataimede kasvatuse kursus. Aga miks mitte, kui tingimused ja maad on olemas. Metsataimi on ju vaja,“ sõnab Reiman.

Lisaks tasuta kursustele korraldab Luua Metsanduskool aeg-ajalt ka tasulisi kursusi, millest saavad osa võtta kõik soovijad. „Nendest on tulemas väikeaia rajamine, niidumuru rajamine, vihmavee kasutamine kastmissüsteemis – sellised huvitavad kursused. Ja erametsaomanikele planeerime kursusi metsauuendamisest, metsa maaparandamisest, ohutusest raietöödel koduaias ja metsakasvatuse põhitõed värskele metsaomanikule.

Oleme mõelnud ka sellistele loodusturismi-alastele koolitused nagu Palupõhjal kalameheks ja nädalavahetuse pakett ettevõtetele, kes tahavad oma töötajaid turgutada – näiteks tervis metsast, taimed mis ravivad, Luualt luua ja vihaga – sellised koolitused on ka plaanis. Seal me õpetame reaalselt tegema luuda ja vihta.

Ja alustame ka müügi- ja teeninduskoolitusi aia- ja metsatehnika müüjatele. Kuna minu enda taust ja kompetents on teenindustreener ja koolitaja, siis miks mitte seda ära kasutada,“ tutvustab Kairit tulevikuplaane.

Koolituskeskuse juhataja leiab, et Luua metsanduskooli täiendkoolitustega peaks saama terve ringi peale kõigile neile tegevustele, mida tehakse aias ja metsas.

Luua metsanduskooli täiendkoolitustega saab tutvuda lähemalt koolituskalendris: http://luua.ee/koolituskeskus/koolituskalender/