Uudised

Rohkem pilte

Tulevased põllumehed nuusutasid metsandust

Viimased kaks nädalat võis Luua metsanduskoolis kohata õpilasi, keda iga päev siin ei näe. Siia tulid nad Viljandimaalt, kus asub meie hea koostööpartner, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool. 21. jaanuarist kuni 2. veebruarini olid meil metsanduse praktikal Olustvere kooli põllumajandustöötaja eriala IV kursuse õpilased.

Selline koolidevaheline koostöö on kestnud juba üle kümne aasta, esimesed Olustvere õpilased läbisid metsanduse mooduli juba 2006. aastal. Luua metsanduskoolis said nad selle aja jooksul aimu metsatöödest, käies meie raieõpetajate juhendamisel metsas praktikal.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli projekti- ja arendusjuhi Marika Šadeiko sõnul annab selline „komandeering" nende õpilastele võimaluse avardada oma silmaringi, saada juurde uusi kogemusi ning ka tutvusi. Tekib ka võrdlusmoment kuidas ühes koolis on ja kuidas teises on. „Luua Metsanduskoolis on olemas metsandusalase praktika läbimiseks nii seadmed, vahendid kui ka pädevad õpetajad ning seetõttu pole Olustvere koolil neid endal mõtet muretseda," rääkis Šadeiko. Metsandus ja põllumajandus on aga mõlemad maamajandusega tihedaalt seotud erialad ning metsanduslikud oskused on väga vajalikud ka tulevastele põllumeestele.

Šadeiko lisas, et Olustvere õpilaste tagasiside Luual õppimise kohta on olnud positiivne. „Kiidetud on nii materiaalset poolt, kuid loomulikult ka väga head õpetajat."

 

Luua metsanduskoolis õppimise võimaluse tõttu on põllumajandustöötaja eriala õpilased ka veidi erandlikud. Nimelt ei ole Šadeiko sõnul Olustvere koolis teist õppegruppi peale põllumajanduse, kes ühte osa oma õppest läbiks mujal koolis. Küll aga võtab Olustvere ise vastu teiste koolide õppijaid. Näiteks läbivad Viljandi Kutseõppekeskuse koka eriala õpilased Olustveres lihatehnoloogia koolituse.