Uudised

Rohkem pilte

Õpetajate päeva eel tunnustati parimaid stipendiumite ja tänukirjadega

Luua metsanduskoolis jagati täna tunnustust nii töötajatele kui õpilastele. Anti üle kooli koostööpartnerite – ettevõtete ja organisatsioonide nimelised stipendiumid, mis on ka õppuritele signaal tööandjatelt – tublid töötajad on oodatud!

Riigimetsa Majandamise Keskuse asutatud Toomas Ehrpaisi nimeline stipendium on üks vanemaid Luua metsanduskooli nimelisi stipendiume. Stipendiumi sai sel õppeaastal tulevane metsamees Risto Kiisk.
 

Metsandusvaldkonnas õppijatele on mõeldud ka Põlvamaa Metsaühistu stipendium. Lisaks edukale õppetööle on sel metsandusvaldkonna õppuritele mõeldud stipendiumil veel üks lisatingimus – selle saaja peab elama Põlva maakonnas. „Põlvamaalt on meile igal aastal tulnud palju edukaid õpilasi, nii ka tänavune stipendiaat – Kardo Sõukand,“ rääkis koolijuht Haana Zuba-Reinsalu.


Metsandusvaldkonda on suunatud ka STIHLi stipendium, kuid ka sel on lisatingimus – arvesse võetakse ka õpilasi tulemusi raiespordis. Tänavune stipendiumi saaja Henri Tokmanil on saavutanud raievõistlustel mitmeid medalikohti ning läinud aastal Ungaris toimunud Euroopa noorte meistrivõistlustel metsanduses tuli ta raiespordis Euroopa meistriks.


Üks uuemaid stipendiume on Metsamaahalduse AS-i poolt asutatud Ain Jürisoo nimeline stipendium metsandust mittestatsionaarselt õppivale täiskasvanud õppijale. „On rõõmustav, et meie stipendium läheb seekord õrnema soos esindajale,“ ütles Metsamaahalduse AS esindaja Taavi Raadik. Tänavune stipendiumi saaja Karina Riive on ka tubli raiesportlane – Eesti meister naiste arveestuses!


Noore maastikuehitaja stipendium on teistega võrreldes veidi erinev, sest selle on asutanud Luua metsanduskool ise. Sel aastal sai selle kooli üks edukamaid noori maastikuehitajaid, kooli kutsevõistlustel esindanud Margot Turu.


Tunnustused kooliperele

Õpetajate päeva eelsele ajale sobivalt tunnustati täna Luua metsanduskoolis ka koolipere liikmeid. Juba aastaid selgitatakse parimad välja ülekoolilise küsitluse tulemusena. „Sel aastal osales küsitluses ligi kakssada õpilast, mis on uus rekord,“ nentis direktor Haana Zuba-Reinsalu. Oma eelistuse andsid ka kooli töötajad.

Tunnustusi jagatakse Luua metsanduskoolis neljas kategoorias. Aasta Õpetaja, Aasta Kolleeg, Aasta Meeskond ja Aasta Tegu. Sel aastal olid tulemused järgmised:

Aasta Õpetaja – Erle Tüür

Aasta Kolleeg – Peeter Lips

Aasta Meeskond – Metsamasinaõppe üksus

Aasta Tegu – kooli uus kodulehekülg