Uudised

Kutsehariduse tihedaim rebimine käib matkajuhi erialal

Luua Metsanduskoolis lõppes vastuvõtt ning kõige tihedama konkursiga eriala on matkajuht, kuhu kandideerib 7,85 inimest kohale ning see on ühtlasi üks suurimaid konkursse Eesti kutseõppeasutuste ajaloos.
 

Luua Metsanduskooli järgmised erialaeelistused sessiooniõppurite hulgas on maastikuehitaja (4,25 inimest kohale) ning arborist (3,29 inimest kohale). Noorte seas, kes soovivad kutsega koos omandada ka keskhariduse, oli sel aastal populaarseim harvesterioperaatori eriala, kuhu kandideeris enam 2,42 soovijat kohale.
 

„Meie eesmärk on, et Eesti looduses ja metsades toimetaksid tulevikus targad, oskuslikud ja vastutustundlikud inimesed. Oleme arenemas metsanduse kompetentsikeskuseks, kus omandatakse parim praktiline metsanduslik haridus eri tasemetel, kuid üha enam on ühiskonnas vajadus looduse vahendajate ja mõtestajate järele ning matkajuhi eriala selle võimaluse tagab. Meie lõpetajatel on ees suur tööpõld ning on väga palju tööandjaid, kes meilt spetsialiste ootavad – näeme kindlalt, et looduses töötamine on tõusutrendis,“ tunnustas Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu kutseharidusse pürgivate inimeste valikuid.

 

Luua Metsanduskoolis õpib täna ligi 70% õppuritest sessiooniõppes, mis näitab, et kutseharidusse tullakse kannapööret tegema igas eluetapis ning oskuste omandamine on muutumas üha olulisemaks trendiks. „Meie õppurite hulgas on neid, kes tulevad varasemale kõrgharidusele omandama juurde päris oskusi ning ka neid, kel on omandatud eriala sootuks teises valdkonnas ja kes on hilisemas eas leidnud oma tõelise kutsumuse,“ lisas Haana Zuba-Reinsalu.