Uudised

Arboristide ühing korrastas talgutel arboreetumit

Autor: Foto autor Mare Maran

Eesti Arboristide Ühing, kuhu kuuluvad puuhoolduse spetsialistid ning puittaimede tundjad, kogunesid augusti lõpus Luua Metsanduskooli arboreetumisse, et ühiste jõududega talgu korras korrastustöid teha.

 

Igapäevaselt puuhoolduse eest vastutavaid spetsialiste kogunes Luuale enam kui veerandsada, kes kõik aitasid oma oskuste ja kaasa võetud tööriistade ning –vahenditega teha vajalikke korrastustöid. Arboreetumist kostus trimmerdamist, mootorsaemürinal langetati haigeid ja rippes puid, oksakääride lõgisedes korrigeeriti põõsaid ning puhastati aiaääri, mis trimmerile ligipääsmatuks jäid. Kõik raiejäätmed veeti kokku ning nendest sai hoolega valvatud lõke. Lõunaks ootas talgulisi kõhutäis, mis päikesepaistelisel tööpäeval kadus kui kopraurgu.

 

Ühingu juhatuse liige Piia Kivisild sõnas, et puuhooldajatel oli hea meel olla abiks Luual, kus nende ühingu juured alguse said ning kus paljud on saanud ka erialased teadmsied. „Eelmisel aastal täitus Eesti Arboristide Ühingul 10 tegutsemisaastat ning oli rõõm olla ühiselt alguses tagasi. Hea on jälle tagasi tulla, kui sind oodatakse ning saad oskustega abiks olla.“

 

Luua Metsanduskooli arboreetumi pere ning õpetaja Aino Mölder ootasid abilisi väga ning on Eesti Arboristide Ühingule väga tänulikud, et talgute korras appi tuldi ja aidati teha ära hulgaliselt igapäevaselt üle jõu käivaid töid.