Uudised

Kutsevõistlused pakkusid võistluspinget ja liikumisrõõmu

Luua Metsanduskoolis algas kooliaasta õpilaste võistlusega. Kahel päeval toimusid kutsevõistlused, mis tulid kevadel seoses viiruse levikuga edasi lükata. Teisipäeva õhtuks selgitati välja ka parimad.

Forvarderioperaatori võistluse võitis Erik Rätsepso (20HOP1), teisele kohale tuli Kardo Sõukand ja kolmandaks Martin Kliiman (Mõlemad 18FOPPK3).

Harvesterioperaatorite võistlusel tuli esikohale Riho Reimann (18HOPPK2), talle järgnes Armo Zirk (18HOPPK2) ja kolmas oli Kert Alliksoo (19HOPPK1).

Omavahel võtsid mõõtu ka tulevased forvardioperaatorid, minitõstuki võistlusel tunnistati parimaks Jürgen     Treinberg, talle järgnesid Miko Põder ja Trond Bjarte Tagamets (kõik 19FOPPK1 ).

Maastikuehitajatel tuli sooritada kaks võistlusülesannet – esiteks tehti paarisvõistlusena puidutööd (kompostikasti detailid). Parimad olid:

1. Silver Kool ja Rudik Maat

2. Paula-Brigitta Nurme ja Marko Riiman

3. Margot Turu ja Sander Karu

Teise ülesandena tuli metsakiivrisse panna kasvama lillekompositsioon. Esikohale tuli Silver Kool, järgnesid Margot Turu ja Rudik Maat. Kiivrikompositsioonide seast valiti välja ka rahva lemmik, mille autoriks oli Margot Turu.

Terve pika päeva toimus ka mõõduvõtt raiespordis, kus selgusid parimad viiel võistlusalal. Langetamisel olid täpseimad ja kiireimad Hanri Tokman, Riho Reimann ja Marko Tamm, saketti vahetasid teistest kiiremini Henri Tokman, Robin Põld ja Markus Oder. Kombineeritud järkamise võitis Henri Tokman Kertu Everti ja Heikko-Hardi Reinholdi ees, täpsussaagimises olid täpsemad Hendrik Akkatus, Timo Martti Artero Aadli ja Robin Põld ning laasimises edestasid teisi Henri Tokman, Markus Oder ja Kertu Evert. Üldkokkuvõttes oli esikolmik järgmine – esikoht Henri Tokman, teine Kertu Evert ja kolmas Markus Oder.

Kutsevõistluste teine päev toimus metsarajal, kus ligi 3,5 kilomeetri pikkusel rajal tuli lahendada mitmesuguseid metsa ja metsandusega seotud ülesandeid. Tulemusi hinnati nii raja läbimise kiiruse kui ülesannete lahendamisel saadud punktide järgi. Kõigist kõige paremad olid Heikko-Hardi Reinhold (19FOPPK2), Markus Lapolainen (19MM2) ja Kristjan Rahu (19MM2).

Kursuste kaupa olid metsarajal parimad:

18MM3 Kevin Reedi

19MM2 Markus Lapolainen

20MM1 Kenert Pruli

18FOPPK3 Romet Ereline

19FOPPK2 Heikko-Hardi Reinhold

20FOPPK1 Henrik Leier

18HOPPK3 Riho Reimann

19HOPPK2 Taavi Vool

20HOPPK1 Karl Pruuli

19FOPHOP2 Henri Tokman

20FOPHOP1 Erik Rätsepso

ME kursused Marko Riiman

 

 

Kutsevõistlusi aitas korraldada Keskkonnainvesteeringute Keskus.