Uudised

Rohkem pilte

Vali oma eelistus kaasava eelarve ideede seast

Meie kaasavasse eelarvesse laekus sel aastal kolm reeglitele vastavat ettepanekut, millest komisjon otsustas avalikule hääletusele saata kaks.

 

  • Idee nr 1 - Luua Metsanduskooli jõusaali soetada seade Impetus cross-trainer IE 6800am. Crosstrainer sobib väga hästi aeroobseks treeninguks. Soetamisest saaksid kasu nii õpilased kui töötajad, paraneks kasutajate tervis ja füüsiline võimekus. Hinnapakkumine on 1599 eurot. 

 

  • Idee nr 2 - Tervise edendamine ergonoomiliste vahenditega, eesmärgiga parandada puhkepauside ajal füüsilist ja vaimset enesetunnet, pakkudes lõõgastust ja samas kerget füüsilist pingutust. Planeeritakse soetada kaks komplekti ergonoomilisi vahendeid: bambusvelotrenžöör, tasakaalutool ja seljaergonoomika massaažipadi. Seadmed paigutatakse töötajate puhkeruumidesse õppehoones ja praktikahoones, kasu saaksid Luua Metsanduskooli töötajad. Hinnapakkumine on 2049,60 eurot.                    
  • Ratas on vaikne ja valida saab 8 erineva raskusastme vahel. Külgpaneelid on valmistatud ehtsast bambusest. Ratas toimib magnetiliselt. Maksimaalne soovituslik kasutaja kaal 100 kg, pikkus 195 cm.
  • Tasakaalutool on ergonoomiline tool, mis sunnib kasutajat istuma n-ö aktiivses istumise asendis, kuna puudud seljatugi, millele nõjatuda. Kolmnurksel istmel istudes langevad reied allapoole, avanevad puusad ning paraneb vereringe. Asend vähendab koormust sabakondile, mis muudab istumise mugavaks. Tasakaalu tooli kõige olulisem unikaalne omadus on ebastabiilsus. See annab võimaluse toolil istudes end kõigutada, kiigutada ning liikuda. Selja- ja kõhulihased muutuvad tugevamaks, vähenevad seljahädad, soodustab vereringet, suureneb produktiivsus ja väheneb väsimus.
  • Seljaergonoomikapadi on massaažiaparaat, mis masseerib kaela, üla- ja alaselga ning muid kehaosasid. Stimuleerib vereringet, pakub leevendust kangetele lihastele ning vähendab valu. Lisaefektina soojendab lihaseid. Seljaergonoomika on vaikne ja sobib ideaalselt kontoris kasutamiseks. Seade lülitub automaatselt välja 15 minuti järel – see on soovituslik kasutusaeg.

 

Hääletada saab iga Luua Metsanduskooli õpilane ja töötaja, märkides kahe idee seast oma eelistuse. Hääletus on avatud kuni 30. aprillini. Enam hääli saanud idee viiakse ellu 2021. aasta jooksul. Hääletada saab SIIN.