Uudised

Rohkem pilte

ForestBoost projekt viis metsandusõppurid Soome

Eelmisel nädalal viibisid meie kaks töötajat ja 3 metsamasina õpilast projekti Forest Boost raames Soomes. Seekordne õppekäik viis osalejad Kesk-Soomes asuvasse Kpedu kutsekooli, mis tegutseb kahes linnas – Kannuses ja Kokkolas. Kannuses on kooli väiksem üksus, kus õpetatakse rohkem maalähedasi erialasid nt hobuhooldaja, farmitööline, metallitööstus ja metsandus, kus on kaks suunda – metsamasinaoperaatorid ja metsurid. Kokkola linnas on kooli peahooned ning seal õpetatakse väga paljusid erialasid nt juuksur, hooldusõde, keemia, meedia jne. Kool on väga suur, kokku õpib seal umbes 3000 õpilast.
 

Projekti raames tutvustati meile kooli ning külastasime mõlemas linnas asuvaid üksuseid. Osalejad said proovida metsamasinate simulaatoreid ning õhtupimeduses käidi vaatamas ka metsas töötavaid metsamasinaid. Koolil on 500 hektarit metsa, mida kasutatakse ka praktikabaasina. Külastati ka kooli parki, kus on umbes 50 erinevat liiki puid. Külastuse käigus tegi meile ettekande ka Soome metsatööstuskontsern Metsä Group, mis tegutseb ca 30. erinevas riigis. Nende põhitegevusalaks on papi, tselluloosi ning puittoodete tootmine ning puidukaubandus ja metsandusteenused. Ettevõttes töötab umbes 9500 inimest ning Metsä Groupi emaettevõte kuulub ligi 100 000 Soome metsaomanikust liikmele.


Oli taaskord väga põnev õppereis, mis andis ülevaate, kuidas toimetavad meie põhjanaabrid. Järgmine kohtumine viib meid aga lõunapoole – Saksamaale, kus kohtutakse
järgmise aasta mais.


Projektis osalevad kutsekoolid Soomest, Belgiast, Saksamaalt, Poolast ja Eestist Luua Metsanduskool.

Loe projektist lähemalt SIIT