Uudised

Rohkem pilte

Tõime koju Euroopa metsandusvõistluste tehniliste alade hõbeda

31. maist 4. juunini toimusid Norras, Kongsbergis juba 19. korda Euroopa õpilaste metsanduslike kutseoskuste meistrivõistlused. Sel korral osales 15 riiki, nende seas esindas Eestit Luua Metsanduskooli võistkond koosseisus Heino Alfred Liiv, Markus Oder, Georg Reinsalu ja Rasmus Kont. Õpilasi saatsid õpetajad Sulev Tooming ning Tõnu Reinsalu. Palju õnne, noormehed, ja aitäh tõestamast, et Eesti on metsanduslike tipposkuste maa!

 

Tehnilistel aladel ehk raievõistluste alade kokkuvõtteks saavutas meie noormeeste võistkond väärika 2. koha 5885. punktiga. Seega on meie kutseoskuste tase Euroopa tipptasemel ning tänu hästi lihvitud oskustele ja meeskonnaliikmete erinevate valdkondade tugevustele. Teine koht raievõistlustel on tulnud tänu pidevale harjutamisele, oskuste treenimisele, keskendumisvõime seadistamisele ja võistlusnärvi taltsutamisele. 

 

Individuaalselt tõid pjedestaalikohti Luuale Georg Reinsalu (2. koht täpsussaagimises ja 3. koht laasimises) ning Rasmus Kont (2. koht saeketivahetuses ja 3. koht täpsussaagimises).

 

Üldkokkuvõttes saavutati võistlusel 5. koht. Olla Euroopa suurriikide kõrval 5. kohal on au ning vägev tunnustus ning pjedestaalikohtadel Eesti lipuga seista on meeldejäävalt ülev hetk! Võistlused osalesid Itaalia, Saksamaa, Sloveenia, Austria, Läti, Poola, Ungari, Rumeenia, Norra, Luksemburgi, Slovakkia, Belgia, Rootsi, Hollandi ja Eesti võistkonnad.

 

Õpilaste heade tulemuste taga on õpetajad Tõnu Reinsalu, Sulev Tooming, Janno Traks, Erle Tüür, Lauri Toim, Ülle Käärik, Einar Must. Miljon tänu noorte oskuste lihvimise eest!

 

Võistluste tulemustega saab tutvuda siin.

 

Meistrivõistlejate rändamine ning võistlemine saab teoks tänu Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusele. Aitäh!