Uudised

Rohkem pilte

Tulevased õpilased tutvusid Luua metsanduskooliga

21. märtsil, rahvusvahelisel metsapäeval, toimus Luua metsanduskoolis lahtiste uste päev. Kohale tuli kümneid nooremaid ja vanemaid õpihuvilis, kokku üle kuuekümne potentsiaalse tulevase õppija.

Lahtiste uste päev Luua metsanduskoolis on traditsiooniline ettevõtmine, mis toimub juba aastaid. Seekord oli lisaks üldisele koolieluga tutvumisele võimalik osaleda ka kolmes töötoas – „Kaameraga looduses“, „Urisevad masinad“ ja „Rohelised näpud“. Kuid enne töötubadesse jagunemist anti huvilistele ka ülevaade kooli erialadest ning metsandusest üldisemalt. Teemal „Mis on mets ja miks meil seda vaja on?“ rääkinud õpetaja Tõnu Eller tõdes, et praegusel ajal valutavad metsa pärast südant väga paljud inimesed. „See on väga hea, et inimesed metsa pärast muretsevad, kuid kas selleks on alati põhjust?,“ küsis Eller. Selleks, et muret, eriti põhjendatud muret vähem oleks, on vaja, et metsas tööd tegevad inimesed oleksid väga hea ettevalmistusega. Näiteks tõi ta metsamasinate juhid. Hoolimatu ja väheste teadmistega tööline võib palju kurja teha, samas kui tõeline hea ettevalmistusega haritud masinamees töötab loodust säästvalt ja metsaelu võimalikult vähe häirides.

Huvilistele avatud töötoad tutvustasid kooli kolme õppesuunda – metsandus, aiandus ja loodusturism. Nii tutvustasid metsandus- ja metsamasinate õpetajad oma valdkonda saeklassi ja metsamasinate simulaatorite vahendusel. Nagu korraldajad eelnevalt ennustasid, oli kõige suurem tung just simulaatoritele. Ülimoodsad virtuaalreaalsustehnikat kasutavad simulaatorid on metsamasinate õppes väga olulised, lubades õpilastel tehiskeskkonnas harjutada peaaegu nagu reaalsuses. Aiandussuunda tutvustati maastikuehituse hallis ning loodusturismiga seostus loodusfotograafia töötuba.

Järgmine avatud uste päev luua metsanduskoolis toimub 24. aprillil. Dokumentide vastuvõtt kooli algab 1. maist ning kestab jaanipäevani, täiskasvanud õppija võib aga avalduse saata kuni 12. augustini.