Uudised

Rohkem pilte

Belgia õpilased õpivad Luual metsandustarkusi

Märtsi lõpus ja aprilli algul võis Luua metsanduskoolis kohata õpilasi Belgiast. Roeselare linn as tegutseb Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut ehk VABI-kool. Luua metsanduskooliga seovad VABI-kooli juba pikaajalised partnerlussidemed. Seekord on Eestisse tulnud 16 õpilast ja 4 õpetajat, kes viibivad vaheldumisi meie juures Luual ja Räpina Aianduskoolis. Kõik Belgia noored õpivad põllumajandust ja maastikuehitust, metsandus on nende jaoks uus teema.
 

Meie koolis veedetud nädal aga just metsandusele keskendubki. Kolm esimest päeva tehakse metsas raietöid, seejärel päev puude otsa ronimiseks (arboristika) ja päev metsamasinatega tutvumiseks ning metsamasinate simulaatorite proovimiseks.
 

Belgia õpilased peavad oma Eestis veedetud aja kohta ka blogi, millega saab tutvuda aadressil https://estlandvabi.wordpress.com/. Sealt selgub ka see, mis Belgia noortele Luua metsanduskoolis kõige enam meeldis – ronimine ja arboristika („see oli lõbus“), raietööde praktika („igaüks sai puud langetada“), metsamasinate simulaatorid („see oli väga tore kogemus“) ning muidugi 28. märtsil kooli juurde eksinud metsis!