Uudised

Rohkem pilte

Tosin noort lõpetas suvekuumuses

Juuni lõpus toimus Luua Metsanduskoolis lõppeva kooliaasta tähtsündmus – lõpetasid metsurid, metsamasinajuhid ja ka üks maastikuehitaja.
 

Arvestades käesoleva aasta erilist kevadet ja viiruseohust tingitud piiranguid, oli ka lõpuaktus veidi erilisem kui tavaliselt. Esiteks oli lõpetajaid vähem kui tavaliselt ning nii mõnedki lõpetajad saavad oma tunnistused kätte loodetavasti augustikuus. Teiseks oli vähem ka lõpetajate lähedasi ning kooli saali hoiti pooltühjana.
 

Aktuse pidulikkust see kõik siiski ei vähendanud ning kõik tosin lõpetajat said kätte oma diplomi ning kutsetunnistuse. Oma traditsioonilises kõnes lõpetajatele rääkis Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu ka üldistest metsandusprobleemidest. Probleemide lahenduseks saavad olla aga ainult head teadmised, oskused ja säästlik lähenemine metsale, rääkis direktor. „Säästlikkus algab meist enesest – meie tarkusest, meie otsustest. Selleks peab aga olema häid erialaseid teadmisi, nii praktilisi oskusi kui ka oskust näha oma otsuste ja tegevuste tagajärgi,“ pani direktor lõpetajatele südamele.
 

Aktusel andis Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit üle ka oma 400-eurose parima lõpetaja preemia, mille sai Luua Metsanduskooli päevase õppe metsuri kutsekeskhariduse õppekava lõpetanud Risto Kiisk. Preemia üle andnud EMPLi haridusvaldkonna juht Pille Meier rääkis, et preemiaid on üle antud juba aastast 2004, siis alustati Maaülikoolis. Tänaseks on kõrghariduse preemiate arv kasvanud viiele, neist kolm Maaülikoolis ja kaks Tehnikaülikoolis, lisaks kutseõppe preemia.
 

Tänavune kutseõppe preemia saaja Risto Kiisk oli oma kolme õpinguaasta jooksul kõikidel aastatel oma kursuse parim õppija (keskmine hinne 4,75), samuti sooritas ta suurepäraselt kutseeksami. Oma pädevust on ta tõestanud ka ettevõttepraktikatel, kust ta sai alati positiivse tagasiside. Edasi kavatseb Risto õppida Eesti Maaülikoolis.

 

Aktuse video: https://bit.ly/aktuse_video

Fotograaf Ove Maidla tehtud fotod: https://bit.ly/aktuse_fotod

Tõnu Elleri fotod: https://metsakas.blogspot.com/