Uudised

Kooliaasta algas pidulikult – mootorimürinaga!

Uus kooliaasta sai Luua Metsanduskoolis alguse augustikuu viimasel päeval – traditsioonilise avavaktuse ja ebatraditsiooniliste sügiseste kutsevõistlustega. Õpilaste kutsevõistlused oleksid pidanud toimuma kevadel, kuid viiruseohu tõttu lükkusid need edasi sügisesse. Nii saidki täna kooliteed alustanud päevase õppe esmakursuslased vaadata ka seda, kuidas teevad oma töid juba aasta-kaks õppinud koolikaaslased.

Kooli aavaktusel kõnelenud direktor Haana Zuba-Reinsalu pani metsandust ja metsamasinaõpet alustavatele noortele südamele, et nende esmane ülesanne on õppida – kuid võttes arvesse praegust ebakindlat aega – pole vähem tähtis ka oma tervise hoidmine. Praegu alustame tavapäraselt ja loodame, et saame nii ka kooliaasta lõpetada, kuid olude muutudes teeme vajalikke muudatusi ka oma töös, sõnas koolijuht.

Lisaks avaaktusele algasid koolis ka õpilaste kutsevõistlused. Esimesel võistluspäeval näitavad oma praktilisi oskusi metsandusõpilased, tulevased metsamasinate operaatorid ja maastikuehitajad. Ülesandeid on mitmesuguseid – metsandusõpilased võistlevad raiespordis, metsamasinate operaatorid näitavad oma parimaid oskusi praktikas harjutusplatsil, vahetavad aja peale masina lõikeketti ja võistlevad simulaatoril ning maastikuehitajad ehitavad kompostikaste ning kujundavad kaitsekiivrist kauni lillepoti. Nende hulgas selgub ka rahva lemmik.

Kutsevõistluste teisel päeval toimub aga õpilaste võistlus metsarajal, kus osalevad ka värsked esmakursuslased. Neile on ette valmistatud ka veidi teistmoodi küsimused ja ülesanded võrreldes kauem õppinud koolikaaslastega.