Uudised

Rohkem pilte

Tihemetsa metskond 100

25. septembril tähistab Luua Metsanduskool Kilingi-Nõmme kultuurimajas Tihemetsa metskonna 100. juubelit.

 

Koos metsandusliku kutsehariduse andmisega Tihemetsas oli metskond läbi aastate paljude tulevaste metsameeste praktikabaasiks ja õppekohaks. Tihemetsa metskond on andnud väärtusliku panuse metsanduslikku kutseharidusse aastatel 1925-1961 ning taas 1993. aastast. Alates 2018. aastast on Tihemetsa metskond Luua Metsanduskooli osa ning seal saavad oskusi lihvida mitmed metsanduserialade õpilased.

 

25. septembril esitleme metsandusloolase Toivo Meikari koostatud raamatut „Tihemetsa metskond läbi sajandi.“ Tihemetsa metskonna lugu räägib metsaülem Väino Lill, kes on seda ametit pidanud alates 1985. aastast. Metsandusliku kutsehariduse andmisest Tihemetsas räägib Pärnumaa Kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Erna Gross.

 

Tihemetsa (Voltveti) metskond asutati 1. mail 1920. aastal seoses mõisamaade riigistamisega. Nii moodustatigi endise Voltveti mõisa metsast iseseisev metskond. Kui 1925. aastal asutati kaheaastase õppeajaga Voltveti metsakool, sai metskonnast katsemetskonna nime all selle praktikabaas.

 

Fotod: Tõnu Eller