Uudised

Rohkem pilte

Jaanuari keskpaigas toimub taaskord kompetentsinädal

Jaanuari teine koolinädal, 16.-20. jaanuar on päevastel õpilastel pühendatud taas seni omandatud kompetentside kinnistamisele. Eesootav kompetentsinädal põimib nii erialaseid kui vaba aja aktiivseid tegevusi, pannes seeläbi vaatama nii endasse, osalema meeskonnatöös kui ka avardama oma silmaringi selle osas, mis toimub Eestis ja Euroopas laiemalt.
 

Lisaks praktilistele töödele Luua metsades, kus koos õpetajaga kontrollitakse omandatud tarkuste vettpidavust praktikas, ootab ees näiteks tutvumine RMK raietegevusega ja metsakasvataja ametiga Kagu piirkonnas, teadmisi omandatakse Vara saeveski tööpõhimõtete ning sortimendinõuete kohta, ettevõtlusoskuseid praktiseeritakse Häkatonil. Silmaringi avardamiseks siirduvad osad õpilased Eesti Rahva Muuseumi, kus läbitakse töötuba „Märkide maailm“ ja omandatakse grupiprotsessidega seotud oskusi (nt enesedistsipliin, stressitaluvus), teine osa õpilastest sirdub Euroopa elamuskeskusesse, kus saab matkemängu käigus end tunda näiteks europarlamendi liikmena.


Kui erialased tegevused, praktikutega kohtumised ja ettevõtete külastused on igal kursusel erinevad põhinedes varasematele õpingutele ja oskustele, siis nädala algul saavad kõik päevased õpilased ühel ajal Kuremaal talviseks sportimiseks kokku. Talimängude raames võisteldakse nii sisealadel kui välistingimustes, pallimängudest ja kelgutamisest kuni jõutõstmiseni.


Kompetentsinädala täpsed tegevused leiab iga õppija oma tunniplaanist. Oluline on meeles pidada, et kompetentsinädal on õppetöö osa ja kogu nädala jooksul tuleb viibida koolis. Puudumise korral tuleb ülesanded iseseisvalt järele teha.


Kompetentsinädalate eesmärgiks on iga 8 nädala järel anda õpilastele võimalus oma õpitavast erialast tervikpildi loomiseks ja praktiliste seoste tekkimiseks. Selleks toimub teistmoodi koolinädal, kus erialast õpet lõimitakse isikuarengu ja huvitegevustega. Lisaks on kompetentsinädal nii õpilasele kui õpetajale heaks võimaluseks anda üksteisele tagasisidet, tunnustada ja rõõmustada õpilase uute oskuste ja edusammude üle ning vajadusel leida üles kitsaskohad, mis vajavad veel tagant tõukamist.



Fotod ettevõtete kodulehtedelt: Vara saeveski, Euroopa Elamuskeskus