Uudised

Rohkem pilte

Praktikaseminar: kogemuste jagamine ja tulevikuvõimaluste avamine

Luua Metsanduskoolis toimus täna praktikaseminar, kus sügisel praktikale suunduvatele kursustele jagasid oma kogemusi nii eelnevalt praktikal käinud õpilased kui ka praktikat pakkuvate ettevõtete esindajad. Praktikakorraldusest rääkisid kooli koordinaatorid Alvar Käen ja Sille Ardel.

Metsanduskooli praktikaosakonna juht, metsaülem Peep Arold, rõhutas noortele distsipliini, täpsuse ja viisakuse olulisust. Ta soovitas praktikate tegemist mitmes erinevas ettevõttes, et saada laiem ülevaade metsanduse töödest ning erinevate ettevõtete ootustest ja suhtlemismudelitest.

Seminaril esinesid ka Voore Mets OÜ ja Vooremaa Metsaühistu esindajad, kes tõid esile, et ootavad praktikantidelt aktiivsust ja läbimõeldud ootusi oma praktika ja tulevase töö osas.

Kogemusi jagasid ka peagi kooli lõpetavad praktikandid Kristi Kübarsepp, Sten Veiolainen ja Heino Alfred Liiv. Nad rääkisid oma ettevõttepraktikast, tuues välja, et esialgsest ebakindlusest hoolimata kasvas nende enesekindlus ning nad suutsid oma ülesannetega hästi toime tulla. Kristi rõhutas, et alati tuleb mõelda, millise mulje sa endast jätad, sest metsandusringkond on ühtne ning info sinu kohta levib kiiresti.

Samuti jagasid oma kogemusi kaks Soomes õpirändel käinud noormeest: Rain Viin ja Mihkel Toma. Nad märkisid, et kuigi Soomes tuli harjuda mõne erineva töövõttega ja lõigata erinevat sortimenti, olid suurimaks elamuseks uued masinad, mida olid Luual vaid piltidelt näinud. Rain naasis praktikalepinguga ning suundub juba sügisel Soome ja Rootsi ettevõttepraktikale.

Põgusalt jagas oma praktikandikogemust ka meie kooljuht Haana Zuba-Reinsalu, kes julgustas noori eelkõige oma võrgustikku arendama ja hoidma ning enda kogemusi üles täheldama, et pärast praktikapäevikut ning aruannet hõlpsam kokku kirjutada oleks.

Seminari lõpus said noored vestelda kohale tulnud ettevõtete esindajatega, et arutada oma järgmise aasta praktikasoove ja kuulata, mida erinevad ettevõtted praktikantidele pakkuda saavad.

Kuulutasime välja ka parimad praktikandid, kelleks osutusid metsamasinavaldkonnas Heino Alfred Liiv ja Sten Veiolainen ning metsanduse valdkonnas Sander Rink ja Anders Kesk. Kõikide nende puhul tõstis praktikaettevõte ja -juhendaja esile nende motivatsiooni end metsanduses teostada, arengut praktika jooksul ning võimekust töötada pea samaväärselt juba valdkonnas tegutsevate töötajatega. Palju õnne!
 

Parimad praktikaettevõtted on sel aastal Keskkonnaagentuur; Voore Mets OÜ ning Metsaproff. Kuid Luua Metsanduskoolil on ligi 300 praktikaettevõttet, kellega koostös me noori tulevikutegijaid oskustega katame. Aitäh teile ning head koostööindu ka järgmiseks aastaks!

 

Praktikakorralduse kohta Luua Metsanduskoolist saad täpsemalt infot siit.