Uudised

Luua Metsanduskool võõrustab rahvusvahelisi puuronijate võistlusi

Luua Metsanduskool, Eesti ainus asutus, kus saab õppida arboristiks ja puittaimede spetsialistiks, on tunnustatud metsanduslik kompetentsikeskus. Kool on ka arboristide kutseeksamite partner. Seetõttu oli täiesti loogiline samm, et kool võõrustas oma hoovil rahvusvahelisi puuronijate võistlusi. Sellist elavat ja põnevat vaatemängu on Luual harva näha!


Rahvusvahelised võistlused tõid Luua hoovile kaasa erinevaid emotsioone ja elamusi: võõrkeelsed hõiked, emotsionaalse ergutuskisa, keskendunud vaikusehetked, sõbralikud tögamised ja tunnustavad aplausid täitsid kooli territooriumi.

 

Eesti Arboristide Ühingu korradataval võistlusel osaleb kuue riigi esindajad, sealhulgas meie enda kooli arboristiõpilased ja vanad vilistlastest sõbrad, kellest nii mõnigi on Luuale naasnud, et omandada uusi erialaseid oskusi. Ehkki võistlustel on esikohal saavutus, on kõige hinnalisem hetk kuulda, kui üks osaleja ütleb teisele: “Ma olen täna sellelt võistluselt nii palju uusi oskusi õppinud!”Just üksteise jälgimine, teiste oskuste vaatlemine ning kasutatud tehnikatest õppust võtmine annabki võistlustele lisaväärtuse.  


Arboristid on kogukond ja Luua Metsanduskool pakub suurepärast vastuvõttu selle kogukonna liikmeks saamiseks. Vastuvõtuavaldusi ootame kuni 14. augustini. Tule ja avasta, mida tähendab olla arborist!

 

Tõnu Elleri fotogalerii võistluselt