Uudised

Telesaates Noor Meister selgus parim noor forvarderioperaator

19. juunil jõudis Kanal 2 ekraanile Haridus- ja Noorteameti eestvedamisel valminud saade „Noor meister“, kus esmakordselt selgus Noor Meister forvarderioperaatori erialal.

Saates „Noor Meister“ võistlesid forvarderioperaatoriks õppivad noored Luua Metsanduskoolist. Võistlustulle astusid Trond Bjarte Tagamets, Heikko-Hardi Reinhold, Heino Alfred Liiv, Georg Reinsalu, Ott Õun, Rain Viin, Sten Veiolainen ja Tauri Oono.

Võistlejaid hindasid kohtunikud Allan Seim, Tarmo Aava ja Ivo Alavee, kelle sõnul oli võistlus väga tasavägine ning noorte oskused väga head.

Esimeses võistluses loositi igale võistlejale rajalt koondatav puuliikide ja ümarsortimentide nimekiri. Võistlejate ülesanne oli eristada loositud nimekirjas olevad ümarsortimendid ja tõsta need siis forvarderi koormasse. Detaile selles jaotuses ja eksimisvõimalusi oli palju. Võistluspinge all said enim punkte ja pääsesid finaali Georg, Tauri ja Heikko-Hardi.

Teises ülesandes pidid võistlejad eristama levinuimaid Eesti metsades kasvavaid puu- ja põõsaliike ning tuvastama puude levinuimad haigused ja kahjustused. Viimases võistluses tuli noortel forvarder seadistada nii, et sellega saaks veeretada täringut.

Parimaks osutus Tauri , ke pälvis Noor Meistri tiitli. Teise koha saavutas Georg ning kolmanda Heikki-Hardi. Palju õnne!

Saates esindasid Luua Metsanduskooli vilistlasi Raimo Kummer ja Mirell Ruus. Raimo Kummer tutvustas metsandusõppe olulisust targa metsamajanduse jaoks, rõhutades hariduse tähtsust metsanduse jätkusuutlikkuse ja efektiivsuse tagamisel. Tiktokker Mirell Ruus, kes on teinud forvarderioperaatori eriala noorte seas tuntumaks, julgustas ka tüdrukuid seda elukutset valima, jagades oma kogemusi ja innustades uusi põlvkondi metsanduses karjääri tegema.

Tuhat tänu õpetajatele ning noori juhendanud metsamasinaõppe instruktoritele. Aitäh võistluste taustajõududele, kes valmistasid ette nii võistluspaigad kui -ülesanded. Suur tänu kohtunikele ning eriline tänu MFO-le, kes saate ning võistluse toimumisele õla anna pani!

 

Saadet saab järele vaadata Kanal 2, esmakordselt oli see eetris 19. juunil kell 20.30.