Uudised

Luua Metsanduskooli lõpetas 80 särasilma

26. juunil ulatasime Luua Metsanduskooli lõputunnistuse 80 spetsialistile, kes hakkavad tegema tarka ja oskuslikku tööd Eesti looduses ja metsades.

 

Sessioonõppes lõpetasid puukooliaednikud, harvesteri- ja forvarderijuhid, arboristid ning matkajuhid. Puukooliaednikud sõnasid oma tänukõnes, et Luua Metsanduskool on justkui heleroheline täpp keset halli argipäeva, mis on andnud lisaks tarkustele ja oskustele rohelise mõtteviisi. Matkajuhid viisid oma kuulajad sõnalisele rännakule Eesti mitmekülgsesse loodusesse, võttes sellega kokku oma õpingute erinevad tahud. Arboristide kursuse kinkis koolile uue harjutusnuku Pets, kelle abil saavad õppivad arboristid harjutada näiteks päästetöid. 

 

Päevase õppe aktusel anti lõputunnistused metsatehnikutele, metsuritele, harvesteri- ja forvarderioperaatoritele. Noortele kaasa antud sõnumites rõhutati nende väga heade oskuste ja teadmiste kõrval tugevat isikuarengut - julgeme kindallt öelda, et Luua Metsanduskoolist välja astuvad noored spetsialistid on heade enesejuhtimise ja planeerimisoskustega. 

Lõpuaktusel kuulutati välja ka Luua Metsanduskooli aasta õpilane. Aasta õpilane on silmapaistev igal rindel: edukas ja kohusetundlik õppetöös, esindab kooli aktiivselt ning saavutab nii koolisisestel kui metsandussektori kutsevõistlustel kõrgeid kohti. Kõige enam punkte sai erinevates kategooriates forvarderioperaatori eriala lõpetanud Georg Reinsalu. Georgil on lisaks heale õppeedukusele olnud siht saavutada kõrgeid kohti raievõistlustel, milels ta on esindaunud Luua Metsanduskooli nii Eesti kui rahvusvahelistel võistlustel. Lisaks sellele on ta olnud tubli võistleja ka oma erialal, sest on esindanud kooli metsandussektori võistlustel ning saavutas teise koha telesaates Noor Meister. Palju õnne ning aitäh Sinu särasilmse tegutsemise eest,Georg!  

 

Traditsiooniliselt andis oma preemia parimate õpitulemustega metsandusvaldkonna õppijale üle ka Eesti Metsa- ja Puidutsööstuse Liit (EMPL): Preemia väärtustab seda, et lisaks headele õpitulemustele on noor õppur sooritanud edukalt ka kutseeksami, kuna EMPL on metsanduslike kutsete andja. 400-eurose preemia laueraadiks 2024. aastal on Sten Veiolainen. Palju õnne! Aitäh EMPLile metsanduse särasilmadesse panustamise eest!


 

Tõnu Elleri fotogaleriid: PÄEVASE ÕPPE AKTUS ja SESSIOONÕPPE AKTUS

Fotograaf Jassu Hertsmanni fotogalerii PÄEVASE ÕPPE LÕPUAKTUS ja SESSIOONÕPPE LÕPUAKTUS.s