Uudised

Rohkem pilte

Metsanduse kutsevõistlused olid luuakatele edukad 

9.-10. juunil toimusid Järvseljal Eesti Metsaseltsi ja Eesti Metsaüliõpilaste Seltsi eestvedamisel 53. metsanduse kutsevõistlused. Metsanduse kutsevõistlustega hoitakse elus metsanduse traditsioone ning väärtustatakse tarka ja tasakaalukat toimetamist metsas. Ürituse korraldamisse olid kaasatud Eesti Metsateenijate Ühing, Luua Metsanduskool, Järvselja Õppe- ja Katsemetskond ning RMK. Kutsevõistlustel osales ligi 200 võistlejat mitmetest metsanduslikest ettevõtetes ja organisatsioonidest. Eesti parimateks metsameesteks krooniti juba teist aastat järjest Eesti Metsateenijate Ühingu võistkond.

 

Kahe päeva peale oli alasid kahekümne ringis. Esimesel päeval katsusid jõudu metsakasvatajad, metsameistrid, metsamasinaoperaatorid, noorendike hooldajad, metsaistutajad ja jahimehed. Võistlustele tõmmati joon alla mälumänguga. Laupäevane päev oli metsaüliõpilaste eestvedamisel pühendatud spordile. Kavast ei puudunud ükski tavapärane spordiala – võrkpall, jalgpall, ümber järve jooks, paadiralli, metsamehe ja rammumehe võistlus, puusuusavõistlus.

 

Luua Metsanduskool saavutas esikoha nii harvesterijuhtide võistlusel, kus võitjaks pärjati meie õpilane Heino Alfred Liiv kui ka  jahimeeste mitmevõistlusel, kus tandem Einar Must ja Väino Lill võtsid kindla esikoha. Noorendike hooldamisel tuli poodiumile Ole Hütt, tuues Luuale väärika teise koha.

 

Paralleelselt kutsevõistlustega toimus Järvseljal raievõistluste TOP10 etapp. Vaid viiekuulise harjutusperioodi järel jõudis oma esimesel võistlusel naiste arvestuses poodiumi esikohale Luua Metsanduskooli metsatehniku eirala õpilane Kristi Kübarsepp. Meeste arvestuses võidutsesid meie head vilistlased - Peeter Mitt profiklassis ning Ralf Elfenbein juuniorites.
 

Suur rõõm oli kohtuda paljude vilistlastega, sest just nende edu ja oskusi nähes saame tõdeda, et Luua Metsanduskoolist on saanud alguse tarkade ja oskuslike Eesti metsameeste karjääritee.  

 

Avaldame tänu ka korraldajate abistajatel ja kohtunikele, kes võistluste sisulise poole eest vastutasid! Järgmised kutsevõistlused leiavad aset 7.-8. juunil 2024.