Uudised

Rohkem pilte

Tunnustasime Luua pärliga säravamaid kolleege ja pikaajalisi partnereid

Luua Metsanduskooli aastapäeval andsime üle Luua Metsanduskooli kõrgeimad autasud ehk Luua pärlid.

Luua pärl on kuuse vorm, mis on aretatud Luua puukool-arboreetumis. Aretaja Alfred Ilves on 1979. aastal kirjutanud: Luua pärli algisend kasvab Luua puukooli 6. kvartali idapoolsel haljasribal. Luua pärl on kerajas, veidi kuhikja kujuga suhteliselt lühikeste okastega kääbusvorm. Luua pärli istikuid on maailmas üksikuid, mistõttu on tegemist haruldase ja erilise vormiga. Unikaalse ja algupärase Luua pärli esile tõstmiseks nimetati selle järgi ka Luua Metsanduskooli kõrgem tunnustus.

 

Luua pärli auhind on inspireeritud klaasi ja puidu harmoonilisest koosmõjust. Klaasi ja puidu koosmõju rõhutab looduslähedast kestlikkust ning selget visiooni. Auhinna autor on klaasikunstnik Kristiina Oppi. Luua pärl jutustab loo looduse ja inimtegevuse rikkast koosmõjust, tuletades meelde, et parimad tulemused saavutatakse erinevate elementide harmoonias. Luua pärl on auhind visiooni, loovuse ja looduse võimekuse eest ühiselt luua midagi tõeliselt erilist ja kauakestvat.

 

Luua pärli laureaadid Luua Metsanduskooli 75. aastapäeval on:

  • Tänuväärse panuse eest praktilise metsandusõppe arendamisse Tavo Uuetalu.
  • Hindamatu panuse eest metsandusõppe ja raiespordi arengusse Husqvarna Eesti OÜ.
  • Hindamatu panuse eest metsandusõppe ja raiespordi arengusse Farron Tehnika OÜ.
  • Erle Tüür ja Tõnu Reinsalu. Hindamatu panuse eest kutsemeisterlikkuse väärtustamisel ja arendamisel. Luua Metsanduskoolist on kujunenud aastatega  Erle ja Tõnu panuse läbi arvestatav metsandusriik rahvusvahelisel areenil, nad on seisnud eest Balti kutsevõistluste traditsioonide hoidmisel, kutsevõistluste süsteemsel arendamisel ja õppekava osaks muutmisel. Tänu sellele on saavutatud läbi aegade häid kohti rahvusvahelisel ja kodumaisel areenil ning Luua Metsanduskoolist on kujundatud treeningkeskus. Nad on loonud võimalused, et õppijad saaks lendu tõusta.

Tuhat tänu!
 

 

Varasemalt on Luua pärli autasu saanud Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit, Haridus- ja Teadusministeerium, Einar Must, Neeme Murka, Riigimetsa Majandamise Keskus, Stora Enso AS, Andre Huigens, Andres Talijärv, Aino Mölder.

 

Fotod: PixelMedia ja Liina Laurikainen Photography